Om oss

Nytänk i svensk ridsport

DressagePower grundades 2014 och med visionen att vara en ledande aktör i utvecklingen av ridsport. Vi vill vara det självklara valet för ridsportintresserade, ryttareliten och samarbetspartner. Vi genomför totalt fem stycken tävlingar från medelsvår nivå till Grand Prix, har Sveriges största ryttarutbildningar för ungdomar och seniorer, driver en egen TV-kanal och har en unik klubb för hästälskare. Vi har något för alla!

|

DressagePower ska genomföra tävlingar, events och projekt för ridsporten som inte tidigare genomförts och producera unikt digitalt innehåll för sporten.

– DressagePower

Bakgrund

DressagePower grundades 2016 av Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna, som såg ett växande behov av en aktör som utvecklar och moderniserar svensk ridsport. Under året har DressagePower fått ett positivt mottagande av såväl ridsportförbund, ledare, ryttare, tränare, hästägare och samarbetspartners. Allt vi gör i DressagePower bygger på våra värdeord nytänk, kvalitet och utveckling. Det återspeglas i allt arbete vi gör och medverkar till att bygga stabila relationer och ett starkt varumärke i branschen.

Det första som lanserades var tävlingar, som därefter följdes av ryttarutbildningen Academy. Academy lanserades 2019 och blev från början en succé! Över 80 deltagare från hela landet söker sig till utbildningen och majoriteten stannar kvar i flera år. Under 2020 utökade akademin till att bestå av både dressyr och hoppning och bytte namn i samband med detta till Academy Dressage & Jumping. Under 2021 lanserades Academy Dressage & Jumping Senior för ryttare 22+. Våra utbildningar är Sveriges största ryttarutbildningar för barn- och ungdomar samt vuxna!

Vi ville tidigt attrahera och erbjuda något för alla i ridsporten, oavsett om man är aktiv tävlingsryttare, ridsportintresserad eller hästägare. Därför bildades DressagePower Club 2017. Det är en ideell förening som erbjuder fysiska och digitala träffar, MeetingPoints, nätverkande och möjlighet att ansöka om stipendium. All utbildning som sker i DressagePower har sin bas i DressagePower Club.

Vi insåg tidigt att efterfrågan av ridsport sträckte sig hela vägen in i hemmet, och det fanns en efterfrågan att kunna följa sporten på nära håll oavsett vart man befann sig. I samarbete med StudioS19 presenterade vi vår egna livebaserade kanal – DressagePower TV. DressagePower TV har sänt från samtliga StudioS19 & DressagePower Grand Prix Tour tävlingar, från den stora finalhelgen med samtliga tävlingars finaler. Vi har även sänt från de större internationella tävlingarna i Sverige så som; Sweden International Horse Show, Falsterbo Horse Show, Gothenburg Horse Show,  Strömsholm och EM i Göteborg 2017.  Dessa sändningar har visat sig populära för såväl tittare som för de aktiva inom sporten. Academy har en stor del av sin utbildning via kanalen. Även clinics och annat innehåll spelas in och läggs ut på kanalen. Online Tour har även sänts på kanalen.


Ägare och grundare

Peter Härnstam & Kristian von Krusenstierna

Peter Härnstam är A-tränare och Grand Prix-ryttare. Han har utbildat och tränat hästar samt ekipage upp till Grand Prix i flera år. Har varit egenföretagare inom hästnäringen sedan 1993 och har under sin karriär varit både ridhuschef i Borås, arrangerat elittävlingar i dressyr och hoppning samt varit projektledare för Lövsta Future Challenge Dressage i 7 år. Peter är tidigare ordförande i Svenska Dressyrtränarklubbem och tidigare ledamot i SvRF:s Dressyrkommitté.

Kristian von Krusenstierna är A-tränare och tidigare landslagsryttare i dressyr. Han blev utnämnd till Årets tränare 2018 och är hästansvarig i familjeföretaget Ågesta Gård och Ridskola. Tidigare har Kristian varit ordförande i Svenska Dressyrtränarklubben, varit ledamot av SvRF:s Dressyrkommitté och varit dressyrkoordinator på Sweden International Horse Show under 3 år.

Team

Nytänk, kvalitet och utveckling präglar allt vi gör och de beslut vi tar. Och för att uppnå detta tror vi på att inkludera likasinnade medarbetare, som delar samma inställning och vision som DressagePower. Sedan start 2016 har DressagePower vuxit sig till att ha 16 stycken medarbetare utöver VD och grundare. Alla medarbetare brinner för ridsport och kan bidra med kompetens och innovation på olika sätt till företaget. Vi bemöter alla inom verksamheten med ödmjukhet, repsekt, lojalitet och empati. Vi vill att DressagePower ska vara ett nytänkande och roligt företag att arbeta med!

Policy: Sociala medier

DressagePower står för nytänk i svensk ridsport. Våra ledord är nytänk, kvalitet och utveckling med hästens välbefinnande och välfärd i största fokus. Vi förespråkar god ridning och hästvälfärd, något som genomsyras i allt vårt arbete. Vi vill att våra sociala medier och kanaler ska vara en positiv plats där kärleken till hästen och sporten möts. Därmed har vi några förhållningsregler gällande kommentering på våra sociala medier:

– Håll god ton till varandra.
– Kommentarer som är nedlåtande, trakasserier, ryktesspridning, elaka, aggressiva, sexistiska eller på annat sätt diskriminerande kommer att begränsas. Vi tillåter inte personangrepp, förtal eller smutskastning.
– Användare som bryter våra kommenteringsregler kan blockeras från sidan.

Vi reglerar kommentarsfälten på alla våra sociala medier utifrån dessa förhållningsregler.