Våra tävlingar

DressagePower har tävlingar från medelsvår klass till och med Grand Prix. Förutom att vi har Sveriges högsta premier adderar vi alltid det lilla extra som våra tävlingar till något extra. Tävlingarna avslutas under vår stora finalhelg under DressagePower Horse Show i Linköping, Smedstad Ridsportcenter!

Gemensamt för DressagePowers tävlingar är att du behöver rida ett kval för att ta dig till semifinal, där ett stort antal ryttare får chans att rida (för Grand Prix och U25 Grand Prix behövs inget kval). De åtta bästa ekipagen från semifinalen möts i en rafflande final – allt under DressagePower Horse Show!

För 2024 kommer vi ha två Grand Prix-klasser med kval och final under helgen. Du kommer att kunna tävla i FEI U25 Grand Prix eller StudioS19 Grand Prix. Alla ryttare tävlar mot varandra i procent om vilka som kommer ta sig till final. Finalen rids i StudioS19 Grand Prix Kür under helgen!

För dig med talangfull häst i ålder sju till nio år är Kersö Equestrian Future Stars en tävling för dig! Förbered din häst för större uppgifter och tävla mot landet bästa ekipage i denna åldersgrupp. De 20 främsta ekipagen möter varandra i en mästerskapsliknande semifinal under DressagePower Horse Show!

Om du är en satsande ung ryttare tävlar du i DressagePower Junior Trophy presented by Equipe Saddles och StudioS19 Young Rider Trophy. Du kvalar under året och de 20 främsta i respektive klass möts i Linköping under DressagePower Horse Show. Det är tävlingar för dig som satsande ryttare där du tävlar om rekordhöga premier och får rida på mästerskapslik arena med extra allt.

Vi erbjuder även DressagePower Sweden Trophy presented by Agria – tävlingen där Sveriges MsvB-ekipage möts! Ryttare i hela landet kvalar under året om de 30 semifinalplatserna, varav de åtta bästa möts i en kürfinal!