Wilma Bornhager: Kvalade in i sista sekund – och red hem guldet!

Ekipaget hann precis kvala till SM, och där red de hem guldet i JSM. Möt Wilma Bornhager, 15-åringen som var bäst när det gällde under JSM och som tävlar storhäst och ponny parallellt. I höst siktar hon på DressagePower Junior Trophy – Tävlingen för Sveriges bästa juniorer! 🥇

Wilma började, precis som många andra, på ridskola. Hon fastnade direkt för dressyren och red sitt första SM som 10-åring. Därefter har meriterna staplat upp sig efter varandra. Wilma har både brons, silver och guld från SM och har ridit NM tre gånger och EM en gång! 

Idag har hon en storhäst och två ponnys som hon tävlar med, och en 1-åring för framtiden. 

”Jag är 15 i år så jag har ett ponny år kvar. Planen nästa år är att fortsätta tävla ponny och storhäst parallellt”, berättar Wilma.

Rosenstolz (Rotspon- De Niro), eller Rose som han kallas, är en 18-årig valack som Wilmas tränare Linn Larsson hittade i Danmark där han då reds av Dennis Fisker. Det är en rutinerad och väldigt snäll herre som ställer upp för sin ryttare i alla lägen.

”Jag hade inte haft Rose särskilt länge innan SM så vi såg det bara som en stor bonus att vi hann kvala och jag tyckte att det skulle bli jättekul. Väl på SM kändes Rose fantastisk. Efter vi hade vunnit kunde jag inte riktigt förstå det!”, berättar Wilma.

En betydande del av alla framgångar är hennes tränare Linn Larsson. Wilma har tränat för Linn i 3,5 år och berättar att Linn inte bara finns med på framridningen, utan är inkluderad i många delar av satsningen:

”Linn är en jätteviktig del av min satsning, hon finns där och ställer upp på alla sätt. Jag lär mig något nytt varje träning och hon tar verkligen fram det bästa ur oss. Hon är med på tävling och ser till att vi och hästarna har det bra.”

Wilma tillsammans med sin tränare Linn Larsson.

Möt hösten siktar Wilma och Rose på DressagePower Junior Trophy. Vår tävling där landets bästa juniorer möts i en semifinal och final i kür under DressagePower Horse Show. Wilma har aldrig ridit under DressagePower Horse Show innan, men har spanat in tävlingarna tidigare år via våra livesändningar:

”Jag valde att anmäla mig till Junior Trophy eftersom att det verkar som en superrolig tävling. Jag har aldrig varit där eller tävlat men brukar kolla på livesändningarna och tycker att det verkligen ser jättehäftigt ut”, berättar Wilma.

Målet med Junior Trophy är att ha kul och kunna visa upp sig från deras bästa sida. 

Vi önskar Wilma ett stort lycka till 💜 Missa inte att anmäla dig till våra tävlingar (från MsvB och uppåt!). Görs på www.dressagepower.se 📲

Se alla nyheter