Vi satsar på hållbarhet!

Från och med nu går det att anmäla sig DressagePower Junior Trophy och DressagePower Sweden Trophy. Mycket är sig likt från förra året men i årets upplaga satsar DressagePower ännu mer på ekonomisk hållbarhet, miljömässig hållbarhet och hållbarhet för hästarna.

– Hästarna ska inte behöva köras land och rike runt för att kvala. Utan du kan kvala på en tävling på din hemmaklubb eller samtidigt som du rider ett SM-kval. I år behövs bara ett kval från tvåstjärniga tävlingar och uppåt, säger Peter Härnstam som är en av grundarna till DressagePower.

En annan nyhet är att anmälningsavgiften sänkts rejält. Nu kostar det 1000 kronor att anmäla sig till Junior Trophy respektive Sweden Trophy.

– Vi vill ta vårt hållbarhetsansvar som tävlingsarrangör. Tidigare fick de som anmält sig till oss solika profilprodukter. Men det känns inte hållbart ur ett miljöhänseende att skicka jackor och täcken som ryttarna egentligen inte har beställt. I dagens ekonomiska läge tycker vi att det bättre att i stället sänka avgifterna, säger Peter Härnstam.

Den 26 till 29 oktober äger semifinalerna och finalerna rum på DressagePower Horse Show och platsen är Smedstad ridsportcenter i Linköping.

– Jag är så glad att vi ännu ett år kör Junior Trophy. Att se landets bästa juniorer rida under vår finalhelg ger verkligen hopp om svensk dressyrs framtid. Ungdomar som bjuder på fin ridning, bland dom har vi våra nästa stora ryttarstjärnor i VM och OS lagen, säger Kristian von Krusenstierna från DressagePower.

Förra årets vinnare i Junior Trophy var Laura Laustsen och Fairy Tail och Sweden Trophy vanns av Angelica Byström med hästen Vejledals Bella Donna.

– Denna tävling tycker jag visar på den starka nivån vi har på Msv B i Sverige och den samlar dessutom inte minst ekipage från alla landets hörn och alla får rida kür i finalen, det är en riktig höjdpunkt. Känslan när denna tävling går är något alldeles extra, det är så mycket nerver och förväntningar som man känner under hela finalhelgen, det är helt underbart, säger Kristian von Krusenstierna.

Ny partner till Horse Show, Junior Trophy och Sweden Trophy är Agria Djurförsäkring.

– DressagePower är en viktig kraft för att utveckla dressyren i Sverige. Det nya tävlingsupplägget med en bredare målgrupp som genomsyrar hållbarhet i flera led är helt rätt väg att gå, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst & lantbruk på Agria Djurförsäkring.

DressagePower Horse Show kommer som tidigare år att ramas in med show och mingel.

– Det blir två galakvällar, En kväll blir det clinic och show, den andra kvällen när det är semifinaler så går det att antingen beställa bord och äta middag, eller se tävlingarna från en vanlig läktarplats. Vi har fått väldigt bra feedback från ryttarna som uppskattar inramningen under finalhelgen med både show och möjlighet att umgås, säger Peter Härnstam.

Angelica Byström, vinnare av DressagePower Sweden Trophy 2022.

Fakta om DressagePower Junior Trophy och Sweden Trophy:

Ryttarna kvalar på tävlingen runt om i landet på befintliga tävlingar från tvåstjärnig nivå. Det räcker med ett kval, är ryttaren inte nöjd med resultat får det att rida fler kval. De 20 bästa ekipagen i DressagePower Junior Trophy får rida semifinal och sedan går de 8 bästa vidare till finaldagen. I DressagePower Sweden Trophy presented by Agria får de 30 främsta rida semifinal och därifrån går de 8 bästa vidare till final. Alla finaler rid i kür. DressagePower Horse Show äger rum 26-29 oktober i Smedstad ridsportcenter i Linköping.

Se alla nyheter