Sveriges mesta dressyrtävling

DressagePower kombinerar toppsport med show

Nu kraftsamlar DressagePower. Alla semifinaler och finaler samlas till superhelgen 10-13 november. Smedstad ridsportcenter i Linköping  är arenan där toppsport kommer att kombineras med show, fest och mingel.

– Det blir dressyrklasser i fyra dagar med galakvällar, ryttarmingel, utställare och en hemlig internationell gäst som håller clinic. Vi kommer till och med att ha en egen dj som spelar musik under semifinalritterna, säger Kristian von Krusenstierna från DressagePower.

– Det blir mycket bra sport, fest och show, även dressyrtävlingar kan vara spektakulära. Det här blir Sveriges mesta dressyrmeeting. Vi vill skapa en spännande och kul tävling för ryttare, publik, hästägare och partners. DressagePower Horse Show kommer att paketeras på ett sätt som vi inte tidigare har sett i Sverige, säger Peter Härnstam från DressagePower.

Semifinaler och finaler i årets upplaga av StudioS19 Grand Prix Tour, StudioS19 Young Rider Trophy, Sweden Trophy, Junior Trophy och Future Stars kommer alltså att avgöras andra helgen i november på Smedstad Ridsportcenter och arrangerande klubb är Linköpings Fältrittklubb. Torsdagens och fredagens förklasser öppnas i mån av plats för ryttare som inte kvalat sig till DressagePowers tävlingsserier. DressagePower TV tillsammans med StudioS19 livesänder alla semifinaler och finaler.

– Jag tycker att det är kul att vi kan samla dressyrryttare från hela Sverige på Smedstad ridsportcenter och visa upp dressyr på riktigt bra nivå, inte minst för våra egna ryttare som jag tror kommer att få en riktigt dressyrboost och en massa inspiration under helgen, säger Lina Johansson som är sportchef och ridlärare vid Smedstad.

Lina Dolk som kom trea i Grand Prix Tour förra året är revanschsugen och satsar på att komma tillbaka.

Jag har elever som kommer att rida DressagePower Horse Show och själv har jag en häst, Buskhagas Arundhati, som jag hoppas ska kvala till Future Stars och Languedoc som jag ska kvala till Grand Prix. Det blir jättekul att samlas allihop och avluta lite som en mästerskapshelg innan det blir tävlingsuppehåll under vintern, säger hon.

Det är sjätte året DressagePower arrangerar Young Rider Trophy och Grand Prix Tour med målet att erbjuda svenska ryttare bästa möjliga tävlingar för att förbereda sig inför kommande mästerskap. DressagePowers grundare Peter Härnstam och Kristian von Krusenstiernavill skapa en starkare framtid för svensk ridsport. Ett sätt att göra det är att skapa fler tillfällen med mästerskapsliknande tävlingar, med kürfinal. I år krävs ett kval, antingen nationellt eller internationellt.
– Att rida semifinal och final samma helg tycker jag är bra. Dels blir det en större grupp som får tävla den helgen, dels räcker det inte med att bara rida bra en dag utan du behöver rida bra hela helgen för att lyckas. Det sätter lite press på oss ryttare och det är bra att träna på det, säger Lina Dolk som tycker att fler U25 ryttare borde ta chansen att vara med och rida Grand Prix.

– Vi hoppas inte bara kunna erbjuda en bra tävling och show utan även lite av en mästerskapskänsla för ryttarna.  Vi ser det här som ett inofficiellt inomhus-SM, säger Peter Härnstam.

Fakta om DressagePower Horse Show:
Ryttarna kvalar på tävlingen runt om i landet på befintliga tävlingar och nytt för i år är det finns fler klasser att kvala i. De 20 bästa Grand Prix-, Future Stars- respektive Young Rider-ekipagen får rida semifinal och sedan går de 8 bästa vidare till finaldagen. I Sweden Trophy får de 30 främsta rida semifinal och därifrån går de 8 bästa vidare till final. DressagePower Horse Show äger rum 10-13 november i Smedstad ridsportcenter i Linköping.

Här kan du läsa mer.

Kontaktperson:
Peter Härnstam, grundare DressagePower
Mobil: 070 836 66 94
E-post: peter@dressagepower.se

DressagePower arrangerar 6 olika tävlingar från lätt klass till Grand Prix. Vi har Sveriges största ryttarutbildningar, driver en egen TV-kanal och har en egen klubb för ridsportintresserade. Vårt övergripande mål är att vara den bidragande aktören till att Sverige senast 2028 tar medalj vid internationella mästerskap. www.dressagepower.se

Se alla nyheter