Möt Nellie Liljegren – mottagaren av Henrik von Eckermann stipendium 2022!

Under 2022 instiftade vi på DressagePower ett nytt stipendium tillsammans med Henrik von Eckermann. Stipendiet delades ut till en lovande ungdom som har en tydlig målbild inför framtiden – nämligen till Nellie Liljegren! Nellie är en driven Young Rider som tillsammans med sin häst Cannon har tävlat både SM, NM och internationellt. Tillsammans har dem gjort en minst sagt inspirerande resa ihop: 

”Min och Cannons resa började för ungefär 2,5 år sedan. Han är en valack född 2013 efter Zuidenwind – Bocelli.  När vi köpte Cannon hade jag inte en aning om hur man red på kandar eller hur man gjorde byten. Cannon var också väldigt grön på tävlingsbanorna och vi har helt enkelt fått lära oss allt det svåra tillsammans. Genom att vi har gjort denna resa tillsammans från grunden har vi byggt upp ett väldigt starkt band till varandra.”

Och 2022 var verkligen ett imponerande år för ekipaget. Tillsammans gjorde dem sin första internationella tävling tillsammans, de kom fyra på Junior SM och representerade Sverige på NM och fick möjligheten att delta på en tävling i Herning där VM ägde rum. 

”Alla säger att man ska drömma stort så om jag får drömma mig bort i framtiden så siktar jag såklart på att kunna rida Grand Prix. Men innan dess hoppas jag på att kunna representera Sverige på några mästerskap inom de närmsta åren”, berättar Nellie. 

I år är det deras första år som Young Rider-ekipage, och Nellie ser fram emot nya spännande utmaningar tillsammans med Cannon. 

”Inför tävlingsåret 2023 så hade jag ett mål att kvala till SM vilket vi lyckades med. Eftersom det är vårt första år som Young rider så hoppas jag att få till några fler och stabila runder innan SM. Såklart hade varit en dröm om vi lyckades att ta oss till A – final men det är så otroligt många och duktiga ekipage så det hade bara varit en bonus. I slutet av året så hoppas jag även på att delta i StudioS19 Young Rider Trophy. Det är en riktigt rolig höjdpunkt på året och skapar en mästerskapskänsla. Förhoppningsvis så har Cannon och jag fått lite mer rutin på Young rider programmen och lyckas att ta oss hela vägen till final!”

Nellie Liljegren och Cannon. Mottagare av Henrik von Eckermann Stipendium 2022 och tävlingsryttare i StudioS19 Young Rider Trophy.

I höstas tilldelades du vårt Henrik von Eckermann Stipendium. Vad har det gett dig? 

”Det var en ära att få ta emot stipendiet från HvE! Detta stipendium har hjälpt mig och Cannon att kunna träna vidare och utvecklas tillsammans. Eftersom vi tog steget upp till Young rider i år så har stipendiet verkligen varit till stor hjälp!”

Och slutligen: Finns det någon svensk ryttare som du inspireras lite extra av? 

”Det finns otroligt många och duktiga ryttare här i Sverige men någon som verkligen inspirerar mig varje dag är min fantastiska tränare Johanna Due – Boje. Hon är en otrolig förebild för mig på sättet som hon rider, kärleken till hästarna och att man aldrig ska ge upp. Hon finns alltid där i både med och mot gångar. Hon ser alltid till att Cannon och jag är i form inför tävlingssäsongen och peppar oss till tusen. Jag och Cannon hade aldrig varit där vi är idag om det inte vore för Johanna.”

Vi önskar Nellie ett stort lycka till! Om du också är intresserad av att söka vårt Henrik von Eckermann-stipendium så är det öppet för alla våra medlemmar i DressagePower Club. Bli medlem på www.dressagepower.se

Se alla nyheter