Idag öppnar anmälan hos DressagePower

Nu har anmälan till årets upplaga av StudioS19 Grand Prix Tour och StudioS19 Young Rider Trophy öppnat. I år äger både semifinal och final rum den 10-13 november i Smedstads ridsportcenter i Linköping.

– Förra året hade vi ett bra startfält men jag tycker att fler ska passa på att vara med. Det finns inte så många tillfällen att rida kür. Helgen med semifinal och final kommer göra att allt ställs på sin spets och det är roligt, säger Lina Dolk som kom trea i Grand Prix Tour förra året.

Det är sjätte året DressagePower arrangerar Young Rider Trophy och Grand Prix Tour med målet att erbjuda svenska ryttare bästa möjliga tävlingar för att förbereda sig inför kommande mästerskap. DressagePowers grundare Peter Härnstam och Kristian von Krusenstiernavill skapa en starkare framtid för svensk ridsport. Ett sätt att göra det är att skapa fler tillfällen med mästerskapsliknande tävlingar, med kürfinal.

– Vi skulle vilja utmana fler Grand Prix-ryttare att vara med. I år krävs bara ett kval, antingen nationellt eller internationellt, säger Peter Härnstam grundare till DressagePower.

– Jag tycker att fler borde ta chansen att vara med. Jag kommer att försöka kvala in till StudioS19 Grand Prix Tour med Languedoc, säger Lina Dolk.

Ryttarna kvalar på tävlingen runt om i landet på befintliga tävlingar och nytt för i år är det finns fler klasser att kvala i. De 20 bästa Grand Prix- respektive Young Rider-ekipagen får rida semifinal och sedan går de 8 bästa vidare till finaldagen. Både semifinal och final för StudioS19 Grand Prix Tour och StudioS19 Young Rider Trophy äger rum 10-13 november i Smedstads ridsportcenter i Linköping.

– Vi är stolta över att kunna ge alla som rider i finalen bra premier. Tack vare våra partner StudioS19, Stockholms hästbutik och Jackson Hole Originals kan vi erbjuda höga prispengar och fina hederspriser. I år kan vi dessutom erbjuda lite extra överraskningar under finalhelgen, säger Peter Härnstam.

Förra året kom Amanda Lindholm trea i Young Rider Trophy.
– Jag tycker att det är en superbra tävling. Det är ett perfekt sätt att avsluta säsongen. Det är hårt motstånd och Smedstad ridsportcenter är en rolig arena att rida på. Det känns som en internationell tävling. Det är pampigt och priserna är fina, säger hon.
– Vi är glada att kunna erbjuda en sådan här tävling i Sverige. Det blir lite av en mästerskapskänsla under finalen. Det blir mycket nervositet och spänning när en finalklass står på spel. Det känns som ett inofficiellt inomhus-SM, säger Peter Härnstam.

Läs mer om tävlingarna här:

StudioS19 Grand Prix Tour

StudioS19 Young Rider Trophy

Kontaktperson:
Peter Härnstam, grundare DressagePower
Mobil: 070 836 66 94
E-post: peter@dressagepower.se

Se alla nyheter