Hästarna fick Yvonne på benen igen – Nu siktar hon mot DressagePower Horse Show

Yvonne Björkman har varit en del av ridsporten under hela sitt liv. Utan några hästintresserade föräldrar ägnade Yvonne varje minut i stallet. Till slut fick hon möjlighet att köpa sin egna häst. Idag är hon en aktiv dressyrryttare som har tävlat upp till Intermediär 1 och är utbildad dressyrdomare/ ÖD.

I höst siktar hon på att kvala in i semifinalen av DressagePower Sweden Trophy, tävlingen för Sveriges MsvB-ryttare.

Yvonne Björkman & Caity rider DressagePower Sweden Trophy – Tävlingen för Sveriges MsB-ryttare.

Hästen hon har anmält är Caity J, som Yvonne har en väldigt speciell historia tillsammans med.

Yvonne med familj förlorade sin son i en trafikolycka som gjorde att livet rubbades ur balans. En dag när livet kändes för eländigt tog hon med för att titta på en avelssto, i den hagen kom en liten svart unghäst fram, ställde sig med sin mjuka lena mule, tröstade Yvonne som befann sig i ett stort svart hål. Yvonne frågade om hon var till salu men det var hon inte, men efter några år korsade deras vägar igen och ägaren erbjöd då Yvonne att köpa Caity J som då var 3 år.

Idag ägnar Yvonne all sin tid till familj och hästarna, hon belyser vikten av samarbetet i familjen för att allt ska fungera. Maken sköter marktjänsten , allt från stalljobb till packa fikaväskan i bilen inför långa tävlingsdagar. Hemma på den nybyggda gården bor fyra hästar, en katt och två av deras barn – som också delar ridintresset. 

Tillsammans med Caity hoppas de nu på att kvalificera sig till semifinalen av Sweden Trophy, som anordnas under DressagePower Horse Show i Linköping senare i år. 

”Det känns roligt att rida en tävling som är för oss MsvB-ryttare, att vi kan få var med. Det är svårt att ha råd att köpa supermaterial till hästar. Många av oss finansierar hästlivet med löner från andra jobb. Det öppnar upp sporten för fler än bara eliten.”

Slutligen tillägger Yvonne, med lite spänning i rösten: ”Jag hoppas att Caity kommer älska atmosfären, om vi tar oss hela vägen till semifinalen… Men vi har några tävlingar på oss kvar att göra ett bra resultat!”

Vi önskar Yvonne och Caity ett stort lycka till!

Yvonne Björkman & Caity hoppas på att kvala hela vägen till finalen på DressagePower Horse Show i Linköping senare i år.

Är du intresserad av att rida vår tävling för Sveriges MsvB-ryttare? Gör din anmälan till DressagePower Sweden Trophy här.

Se alla nyheter