Här möts Sveriges kommande mästerskapshästar!

Vad har Marina Mattson, Carl Hedin och Stefan Jansson gemensamt? Väldigt mycket såklart – men de alla har stått som vinnare av DressagePower Future Stars. Tävlingen som är utformad för att lyfta och förbereda våra kommande dressyrstjärnor mot framtida mästerskap och ge förutsättning för att nå den absoluta toppen.

DressagePower Future Stars, i år med Kersö Equestrian som huvudpartner, togs fram för att fylla tomrummet mellan årsgångsfinalerna och Grand Prix och riktar sig mot hästar 7-9 år. I första omgången av tävlingen hölls den under Stockholm International Horse Show där Malin Rinné och Qurinell stod som vinnare. Därefter har konceptet utvecklats och numera är Future Stars en av de mest omtalade tävlingarna under DressagePower Horse Show – Sveriges mesta dressyrtävling som äger rum i Linköping 26-29 oktober.

Ekipagen kvalar sig till semifinalen under tävlingar runt om i landet under året. De 20 bästa möts sedan i en rafflande semifinal under lördag 28 oktober. Därifrån tar sig de åtta bästa vidare till en rafflande Kür-final med extra allt! Det är live-DJ, strålkastare och inklädd sarg i kolsvart tyg. Det är inte en arena för den blygsamma med andra ord!

En arena med extra allt! Foto: DressagePower

I år ser vi många spännande namn som har anslutit sig till tävlingen. Bland annat är det Lina Dolk med Just on Time. Lina Dolk har en framstående ryttare som bland annat tagit EM-brons i lag för U25 och inspirerar dagligen ryttare runt om i landet, framför allt från sin Instagram där hon i skrivande stund har över 55 000 följare. Vi ser även fjolårets Future Stars-vinnare Sofie Lexner tillsammans med Kavira, som vunnit både sexårs- och sjuårsfinalerna i Falsterbo tillsammans.

Vinnare av Future Stars 2022, Sofie Lexner och Kingston. Foto: VHE Photo (Vendela Henriksson).

Kanske även Clara Espinosa kan kvala sig till semifinalen med sin Jerome ES? Många är nog välbekanta med Clara från hennes minst sagt imponerande insats under Lövsta Future Challenge 2012. Tillsammans med Welton var ekipaget reserver men fick en plats i sista stund – och tog hem segern!

Vi ser även Charlotte Esping, Cornelia T Pettersson, Filippa Norrman tillsammans med flera spännande ekipage anslutna till tävlingen. Se hela listan HÄR.

Kersö Equestrian Future Stars är en av tävlingarna under DressagePower Horse Show 26-29 oktober i Linköping, Smedstad Ridsportcenter. Det är fri entré till läktarplatserna under tävlingsdagarna med möjlighet att boka VIP från 345 kr! Boka ditt VIP-bord på Tickster HÄR.

Se alla nyheter