Halvtimmen som fick Sanna att sadla om – nu siktar hon mot DressagePower Horse Show!

Sanna Parkkila är en av ekipagen i vår populära DressagePower Sweden Trophy – Tävlingen för Sveriges MsvB-ryttare. Tillsammans med stoet Fionnaghal har de ett fantastiskt läge att kvalificera sig hela vägen till vår storslagna semifinal i Linköping under DressagePower Horse Show. Men för knappt 3 år sedan brann Sannas ridintresse för hoppning, något en dressyrlektion en regnig höstkväll kom att förändra.

Hästintresset har alltid legat 26-åriga Sanna varmt om hjärtat sedan barnsben, där det var hoppningen som i många år var största passionen. Men intresset för att lära sig mer har alltid varit självklart – och därför valde Sanna att en dag boka in en dressyrlektion. 30 minuter senare hade Sanna fullständigt sadlat om från hoppryttare till att bli en fullblodad dressyrnörd.

Sanna fick ta över tyglarna på 15-åriga stoet Fionnaghal (ägare: familjen Alm) från sin tränare Sophie Lindström, som hade utbildat och startat Fiona upp till svår klass.

”Fiona eller Fille, som hon kallas, är en rödhårig dam med bestämda åsikter. Det lurar alltid en liten räv bakom örat och hon hittar gärna på bus, ibland sätts min balans verkligen på prov. Men hon är en sann läromästare som lärt mig alltifrån skolor till byten, något jag tidigare knappt hade ridit.”

Sanna Parkkila tillsammans med läromästaren Fionnaghal (ägare: familjen Alm) siktar nu mot semifinalen i DressagePower Sweden Trophy.

Hon gick med i ett dressyrteam och resan från LB till MsvB gick fort, där Sanna berättar att stödet från hennes tränare har varit ovärderligt.

”Hon betyder väldigt mycket för mig, både som tränare och som vän. Hon kan hjälpa mig med att ta fram ett bra upplägg med allt vad som gäller träning, tävling och vila. Jag känner mig evigt tacksam till Sophie och hennes familj för att få möjligheten att rida en ”once in a lifetime” häst!”

Målet för ekipaget är inte att klättra i klasserna, utan att ha kul och lära sig så mycket som möjligt av den erfarna Fiona. Ekipaget anmälde till DressagePower Sweden Trophy för att bli extra motiverad till att rida sitt allra bästa under årets tävlingar i hopp om att kvala till semifinalen i november.

”Jag tycker att det var ett jätteroligt upplägg! Också häftigt att få göra ett eget kürprogram, som har varit jätteroligt att skapa, oavsett om det kommer visas upp eller inte”.

Nästa år siktar ekipaget på att få mer erfarenhet i MsvB-klasserna. Avslutningsvis tillägger Sanna:

”Och kanske det även blir DressagePower Sweden Trophy 2023 för oss igen?”

Vi önskar Sanna och Fionnaghal ett stort lycka till!

Se alla nyheter