DressagePower vässar årets startfält 

 Nu öppnar DressagePower upp för anmälan till Kersö Equestrian Future Stars och StudioS19 Young Rider Trophy. I år har tävlingsledningen möjlighet att dela ut totalt tio Wild Cards. Både duktiga svenska och internationella ekipage kan komma i fråga för Wild Card. 

– Vi vill göra en intressant tävling för publiken och för tv-tittarna. Vi kommer att hålla utkik efter duktiga ekipage att bjuda in till vår nya Grand Prix klass och Future Stars. Vi tror att det ger extra krydda åt tävlingen att låta svenska ryttare möte internationella ekipage, säger Kristian von Krusenstierna. 

DressagePower Horse Show med semifinaler och finaler äger rum den 26 till 29 oktober på Smedstad ridsportcenter i Linköping. Förra året var det Jeanna Högberg och Astoria som vann StudioS19 Grand Prix Tour. Årets upplägg innehåller fler nyheter. 

– I år har vi beslutat att inte ha någon Tour i Grand Prix, men vi kommer att arrangera en Grand Prix klass med kval och final under DressagePower Horse Show. Totalt kommer 20 ekipage varav fem Wild Cards ges möjlighet att rida kvalet, till final går sedan de åtta bästa som rider final i Kür. Jag och Kristian von Krusenstierna kommer att bjuda in ekipage som får Wild Cards. Det kan vara både nationella och internationella ryttare. På det här sättet höjer vi nivån ett snäpp och gör tävlingen mer intressant för vår publik och våra TV-tittare, säger Peter Härnstam. 

Kan vi komma att få se internationella klasser på DressagePower Horse Show i framtiden? 

– Jag och Kristian von Krusenstierna är lite halvgalna. Vi har många tankar och idéer och visst kan det bli internationella klasser framöver. Vi försöker alltid tänka nytt och vill inte stänga några dörrar, säger Peter Härnstam. 

Ny partner för DressagePower Future Stars – tävlingen för lovande hästar sju till nio år – är Kersö Equestrian. 

– Vi arbetar målmedvetet med att föda upp och förädla hållbara dressyrhästar. Vi tror att den här typen av tävlingar är det vi behöver i Sverige för att utveckla hållbara och framtida mästerskapshästar. Kersö Equestrian arbetar även med unghästar och vi vet hur mycket som krävs för att få fram topphästar, säger familjen Kleberg som driver Kersö Equestrian. 

StudioS19 har varit en partner till DressagePower i många år och möjliggjort att alla klasser från DressagePower Horse Show direktsänds. Förra året hade sändningarna hela 45 000 visningar och tittare från många länder. En av tävlingarna med många internationella tittare är just Future Stars som förra året vanns av Sofie Lexner på talangfulla Kingston

Även i år går StudioS19 in som partner till Young Rider Trophy som Linnéa Holmgren och QC Sir Dennis vann förra året. 

– Vårt mål med tävlingen är att ge Young Rider-ryttare möjlighet att träna i skarpt läge inför mästerskap. De åtta bästa i semifinalen går vidare till en Kür-final. Alla vill rida final och det ger det hela en extra nerv. Den här tävlingen har varit mycket uppskattad av både elever och tränare, säger Kristian von Krusenstierna. 

Jeanna Högberg, vinnare av StudioS19 Grand Prix Tour 2022.

Kontaktperson: Peter Härnstam, grundare DressagePower Mobil: 070 836 66 94 E-post: peter@dressagepower.se 

Se alla nyheter