DressagePower lanserar nya tävlingen Sweden Trophy

Nu lanserar DressagePower tävlingen Sweden Trophy. Tävlingen är öppen för alla ryttare som rider på Msv B-nivå.
– Vi har valt att ändra vår tävling Senior Trophy, så att alla oavsett ålder kan vara med. Vi tror att det kommer att bli vår största tävling, för det är så många ryttare som rider på den nivån, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.

En annan nyhet för alla DressagePowers tävlingar är att det blir semifinal. För Sweden Trophy blir det 30 platser i semifinalen, i Future Stars och Junior Trophy 20 semifinalplatser.
– Det kommer att bli väldigt spännande semifinaler eftersom det bara är åtta ryttare som tar sig till finalerna där det är jättehöga prispengar och superfina hederspriser. När nerver kommer med i spelet blir det en extra utmaning, säger Peter Härnstam.
Det krävs bara ett kval för att ta sig till semifinalen. I dag, den 21 januari, är det första dagen att kvala i Sweden Trophy, Future Stars och Junior Trophy. Läs mer om regler och kvalklasser på www.dressagepower.se.

Angelica Byström med segerchecken.

En av dem som ridit i Future Stars är Angelica Byström. Hon vann 2021 års upplaga med Brissago.
– Tävlingen är superorganiserad, det finns ingenting att klaga på. Min häst har inte så mycket erfarenhet, jag har sparat honom och låtit honom mogna. Då var DressagePower väldigt bra som mål på slutet av säsongen. Det var första gången han sov borta i tältstall och gick i större arenor, säger Angelica Byström.

Målet är att Brissago ska gå Grand Prix nästa år.
– Jag har en sjuåring hemma i stallet och vi får se om han är mogen för Future Stars i år. Men det är absolut inte sista gången jag är med i Future Stars, det är en superbra morot och så bra prispengar. Det är en milstolpe i utbildningen och ingen av de här hästarna kommer att stanna på den här nivån; de kommer att gå vidare i livet, säger Angelica Byström.

Blanca Bosson och ”Casey”.

Ryttaren Blanca Bosson tog andraplatsen i 2021 års Junior Trophy. I år blir hon Young Rider och ska rida Young Rider Trophy hos DressagePower.
– Det blir en lite högre nivå, det här året blir att testa på. Men jag har redan ridit SM som Young Rider där jag kom åtta, så det kan nog gå bra, säger Blanca Bosson.

Hon tyckte mycket om sin och hästen Cardon M:s kür med musik av The Weekend, men nu är siktet inställt på en ny kür.
– Jag funderar på musiken, jag vill gärna hitta något nytt även om det blir svårt att toppa The Weekend. Det är väldigt kul med DressagePower, att man får rida kür i finalen. Annars är det kür i finalen på SM – men det är ju inte så jätteofta, säger Clara Bosson.

Framtidsplanerna är att gå ut gymnasiet i vår och sedan ge ridningen åtminstone ett år på heltid.
– Jag vill ta lite paus från studierna och det känns väldigt kul att kunna hålla på med hästar ett tag, att kunna träna och tävla mer och lägga mer tid på våra unghästar.

Se alla nyheter